behandlinger

massasje kan hjelpe

Massasje har helsefremmende effekt på både kropp og psyke, og kan tilby hjelp i mange former knyttet til ulike helseutfordringer.

Idrettsmassasje

Idrettsutøvere så vel som aktive mosjonister kan heve sine mål og resultater ved hjelp av regelmessig massasje. Mykere muskler øker prestasjon og kapasitet, og kan forebygge skader. I kontaktidrett vil myke muskler øke traumetoleransen betraktelig.

Skadebehandling

Massasje er nyttig behandling som fremskynder regenerering av skader, for eksempel ved

Før og etter operasjon

Dette kan eksempelvis være behandling i forbindelse med skifte av kne eller hofte, og ved operasjon av lårhals.

Overtrening

Overtrening er en av de vanligste årsakene til belastningsskader. En god massør kan hjelpe en til å forstå mekanismene som forårsaker overtrening, og hvordan en enkelt kan unngå dette.

Hodepine/svimmelhet

Spesielt stramme muskler i nakke, hodebunn, ansikt, brystrygg og armer oppstår ofte i forbindelse med hodepine, migrene og svimmelhet. Oppmyking av disse områdene kan ha god effekt og motvirke plagene.

Avspenningsmassasje

Massasje vil være effektiv behandling i forhold til generelle stress og spenningssmerter, som kan oppstå i forhold til for eksempel ensidig og statisk arbeid, eller psykiske belastninger.

Råd og veiledning

Egeninnsats er viktig og avgjørende. Å ta kontroll og regi over egen situasjon vil minimere behandlingstiden og skape en oppskrift på suksess. En god massasjeterapeut kan hjelpe deg på veien til å ta kontroll over egen helse.

Hvordan skal en muskel helst være?

Musklenes konsistens definerer muskelens funksjonalitet. Er musklene ledige og myke vil de fungere godt, er de derimot stramme og harde vil de fungere tilsvarende dårlig. Ideelt sett skal vi kunne trykke gjennom nærmest en hver muskel uten at det gjør særlig vondt. Smertenivået i musklene bestemmer og beskriver musklenes funksjonsnivå. Funksjon, konsistens og smertenivå henger uløselig sammen. Massasje gir svar og forklaring på musklenes tilstand og historie.

Massasje Oslo Massør